TOP

Het duel: Cruyff versus Touzani

Soufiane Touzani en Kenan 'Rathinho' Koseoglu, de twee meest bekende straatvoetballers van Soccershowdown, zijn sinds vorig jaar het gezicht van Cruyff Sports. In hun meest recente mediaproductie, een spannend gefilmde viral commercial, vertonen zij hun voetbaltrucs in de 'geest' van, maar ook mét Johan Cruyff.

In een speciaal verlichte parkeergarage houden Touzani en Rathinho de bal hoog wanneer uit het duister opeens een schim opduikt. Wanneer Touzani en Rathinho hem de bal toespelen, blijkt het niemand minder dan Johan Cruyff in zijn jonge jaren. “Het is wel speciaal om in deze productie voor en met Cruyff, toch de allerbeste voetballer aller tijden, onze kunsten te mogen vertonen”, zegt Soufiane Touzani. “Bij het maken van een dergelijke productie hebben we gewoon enorm veel plezier. En dat laten we in de beelden goed merken.”

Gezicht van

Touzani en Rathinho hebben vorig jaar een contract ondertekend bij Cruyff Sports. Als echte stijliconen van hun generatie, als het gaat om de lifestyle van straatvoetbal en zaalvoetbal, vormen zij de nieuwe gezichten van het functionele sportmerk. Soufiane Touzani, de bekendste van de twee, is Nederlands zaalvoetbalinternational en was twee jaar terug topscorer van de Nederlandse eredivisie in de zaal. Kenan Koseoglu, beter bekend als Rathinho, speelde tot januari als buitenspeler bij hoofdklasser SC Feyenoord. Op 20 januari tekende hij bij FK Abdish-Atadie, een profclub in Kirgizië, een contract voor het nieuwe voetbalseizoen dat in maart van start gaat.

Vernieuwde collectie

Voor Cruyff Sports, het functionele en stijlvolle sportmerk dat door de voetballegende zelf in 1979 is opgericht, zullen Touzani en Rathinho speciale acties uitvoeren. De opname van deze viral commercial is er daar één van. Dit voorjaar wordt de vernieuwende Cruyff Sports collectie gelanceerd en is verkrijgbaar in de toonaangevende sportwinkels. In die collectie draait het om stijlvolle en functionele stijlen, die het DNA van het merk weergeven en die gemaakt zijn voor de puur technische speler. Voetballers met liefde voor de bal die deze liefde graag combineren met trucs en techniek. Vanzelfsprekend dragen Touzani en Rathinho de nieuwste modellen van het schoenenmerk.