TOP

Het doek valt voor Amsterdams sneakerlabel ETQ

Sneakerlabel ETQ is failliet. Het faillissement komt als een verrassing; een jaar eerder haalde het Amsterdamse merk nog miljoenen binnen om de ambitieuze groeiplannen te realiseren.

Foto: ETQ Amsterdam

De drie bv’s waaronder ETQ opereerde – ETQ Holding, ETQ Amsterdam en ETQ Retail – zijn op dinsdag 8 november failliet verklaard, zo blijkt uit gegevens op het Centraal Insolventieregister. Jurgen van den Heuvel van advocatenbureau Florent is aangesteld als curator. Hij was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.

Mede-oprichter Patrick van der Woude laat in een schriftelijke reactie aan Textilia weten dat het bedrijf door kwaliteits- en leveringsproblemen van een toeleverancier in de problemen is gekomen. “In het voor ETQ belangrijkste seizoen. Daardoor is een situatie ontstaan waardoor de onderneming niet meer levensvatbaar is.” In overleg met de curator wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een gedeeltelijke doorstart. “Zodat we het kwaliteitsproduct kunnen blijven leveren waar ETQ al twaalf jaar om bekendstaat.”

Miljoeneninvestering

Het nieuws komt onverwacht. Nog geen jaar geleden haalde ETQ de bekende tech-ondernemers Adriaan Mol (Mollie, Messagebird) en Sébastian Monteban (Brandfield) aan boord, die miljoenen in het Amsterdamse sneakerlabel staken. Groeigeld waarmee ETQ zowel in binnen- als buitenland wilde uitbreiden en fors wilde investeren in duurzame productontwikkeling. “We gaan in sneltreinvaart bouwen”, zei Van der Woude daar destijds over.

Textilia sprak uitgebreid met Patrick van der Woude tijdens het 10-jarig bestaan in 2020. ‘We willen onszelf blijven verbeteren’