TOP

Het beste warenhuis ter wereld

Tijdens de Global Department Store Summit in Singapore is het beste warenhuis ter wereld bekendgemaakt.

Brits warenhuis Selfridges mag voor de derde keer de titel voor beste warenhuis ter wereld in ontvangst nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de IGDS (The International Group of Department Stores) tijdens de Global Department Store top. Tijdens deze top komen 380 warenhuismanagers bijeen om de toekomstige strategieën te bespreken.

“Deze prijs is internationale erkenning van het wereldwijde bereik van ons merk “, zegt Paul Kelly , Managing Director van Selfridges Group  tegen het Duitse modevakblad Textilwirtschaft. “Het laat zien dat Selfridges een succesvolle retail innovator is.

Criteria
Het beste warenhuis wordt beoordeeld aan de hand van een aantal criteria: profilering, productontwikkeling en uitvoering van het product, de winkel, online- en service innovaties, in-store ervaring, klantenservice en financiële prestaties. Deze criteria hebben al jaren prioriteit bij de warenhuisketen schrijft Textilwirtschaft.

Selfridges
De Britse warenhuisketen heeft vier filialen in Engeland, waarvan een flagshipstore in Londen. Deze trekt elke week meer dan 300.000 bezoekers en verkoopt merken zoals Michael Kors, Christopher Kane en Mulberry. In 2010 kocht de Selfridges Group de Nederlandse warenhuisketen Bijenkorf.

IGDS
De International Group of Department Stores is een internationale vereniging voor warenhuizen en organiseert twee keer per jaar een congres waar de managers van 37 warenhuisgroepen uit 35 verschillende landen bijeen komen om toekomstige plannen en strategieën te bespreken.