TOP

Hermès opent winkel in Maastricht

Fans van Hermès kunnen sinds 14 maart 2011 hun hart ophalen in het Maastrichtse. De derde winkel van het luxemerk in Nederland is te vinden aan de Maastrichtse Stationsstraat.

Vier jaar na de officiële opening van de eerste Hermès-winkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat en bijna vijf maanden na de opening van de shop-in-shop in de Bijenkorf in Amsterdam, is de opening van de derde Nederlandse Hermès winkel, in Maastricht, een nieuwe mijlpaal voor Hermès

Winkelontwerp 
De nieuwe winkel met een oppervlakte van 122 m² werd ontworpen door RDAI, het Parijse bureau dat sinds 1978 verantwoordelijk is voor de architectuur van alle Hermès-stores wereldwijd.

Het bijzondere aan de Maastrichtse winkel is de lichtval in het pand. Er zijn twee tegenoverliggende raampartijen, een aan de straatkant en een andere die uitkijkt op de achtertuin, waardoor de winkel van twee kanten belicht wordt en de bezoeker dieper de winkel in moet lokken. 

De winkelvloer is verdeeld in drie aparte ruimten. De eerste ruimte aan de straatingang is licht door het gebruik van spiegels. Dan volgt het smallere middendeel met wanden en plafond die volledig in hout zijn bekleed. Hier worden de Art de Vivre-collectie en het tafelgerei uitgestald. Het achterdeel van de winkel is het meest intieme met uitzicht op de ingesloten tuin. Hier worden de lederwaren en juwelen uitgestald.

De verlichting in de Maastrichtse winkel werd al in 1925 speciaal voor Hermès ontworpen. Het gaat om glazen bollen die samen met het kersenhouten meubilair verwijzen naar de Hermès flagship store aan de Faubourg Saint-Honoré in Parijs.

Zesde generatie
Grondlegger van Hermès is Thierry Hermès die in 1837 in Parijs startte als zadelmaker. Inmiddels is de zesde generatie aan zet. Anno 2011 wordt Hermès geleid door CEO Patrick Thomas. De artistieke afdeling wordt geleid door Pierre-Alexis Dumas, een telg van de zesde generatie.