TOP

Herkules neemt meerderheidsbelang in Odlo

De Noorse private equity onderneming Herkules neemt een meerderheidsbelang in de Odlo Sports Group. Het volgt hiermee TowerBrook op. De huidige mede-eigenaar Odd Roar Lofterød en het uitvoerend management van de Odlo Sports Group zijn eveneens aandeelhouders van het bedrijf.

De Odlo Sports Group, marktleider op het gebied van functioneel sportondergoed, is de afgelopen jaren snel gegroeid. Odlo liet in 2009 ten opzichte van 2008 een omzetgroei van meer dan tien procent optekenen. Odd Roar Lofterød, zoon van de stichter van Odlo, speelde een belangrijke rol bij de succesvolle ontwikkeling van de laatste decennia, maar vindt de investeerder Herkules belangrijk voor de toekomst van het merk. “Herkules en Odlo, dat is een zeer goede, sterke combinatie, die verdere groei op een markt met veel potentieel belooft”, zegt Odd Roar Lofterød die zelf ook een wezenlijk bedrag in de onderneming zal herinvesteren.

 

Positie uitbouwen

Ook Andreas Kessler, CEO van de Odlo Sports Group, is ervan overtuigd dat Odlo met Herkules, de toonaangevende investeerdersgroep uit Noorwegen, de juiste partner voor een succesvolle toekomst heeft gevonden: “Met Herkules zijn we nu aangemeerd in een veilige haven en kunnen we gezamenlijk onze positie als marktleider en technologisch leider uitbouwen. Herkules en Odlo streven dezelfde strategie na, dat betekent een goede basis voor de toekomstige samenwerking.”

 

Tore Rynning-Nielsen, senior partner van Herkules Capital, vindt Odlo “een fantastisch bedrijf met een sterke cultuur, dat uitstekende producten garandeert. Op basis van een solide organisatie en de leidende marktposities in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk, geloven wij dat Odlo over een groot potentieel beschikt voor verdere groei. Wij zijn blij dat Odd Roar Lofterød, als een belangrijke promotor van de Odlo-cultuur, een belangrijk eigendomsbelang blijft behouden.”