TOP

Hema wint van Lacoste, Nederlandse winkels Gerry Weber niet dicht en 1 jaar cel voor ramkraak modezaak

De Nederlandse winkels van Gerry Weber gaan niet dicht, zegt directeur Herbert Blom. Verder: Hema wint een rechtszaak van Lacoste om krokokillen op kinderbillen, de Amsterdam Fashion Week komt in maart met een nieuw concept en een verdachte van een ramkraak op een kledingzaak moet een jaar de cel in, vindt het OM. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 19 december.

HEMA versus Lacoste inzake krokodillenondergoed: 1-0

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft op 18 december bepaald dat HEMA géén inbreuk maakt op de merkrechten van Lacoste met kinderondergoed waarop vrolijke versieringen van kinderlijke krokodillen en leguanen staan afgebeeld. “HEMA had niet anders verwacht maar is zeer tevreden met deze uitspraak”, zegt het warenhuis in een persbericht. De rechter oordeelde dat de consument die de hemdjes in de HEMA winkel ziet ‘in redelijkheid niet kan menen dat deze afkomstig zijn van Lacoste’. 

OM eist jaar cel tegen verdachte van ramkraak kledingzaak Zundert

De officier van justitie heeft maandag 17 december in de Bredase rechtbank een straf van een jaar cel geëist tegen een van de verdachten van de ramkraak op kledingzaak Woodhouse in Zundert vorig jaar. Dat meldt NU.nl. Na onderzoek van de recherche bleek er een DNA-match te zijn met de achttienjarige verdachte uit Zundert. Hierop is de man aangehouden. Hij ontkent betrokkenheid bij de ramkraak.

Gerry Weber in Nederland: geen winkels op nominatie voor sluiting

Bij de presentatie van de jaarcijfers van Gerry Weber meldde het bedrijf dat het 230 winkels gaat sluiten, vanwege tegenvallende resultaten. In een interview met Retailtrends zegt directeur Herbert Blom nu dat Nederland buiten schot blijft. In Nederland, waar de organisatie ‘compleet zelfstandig opereert’, zijn er volgens hem dan ook geen problemen. “Ik heb gewoon winst afgedragen aan het concern.” Gerry Weber heeft in ons land 42 winkels en daarvan staat er geen op de nominatie om te worden gesloten in de sluitingsoperatie van het concern.”

AFW Studio: het nieuwe concept van de Amsterdam Fashion Week 

Na de eerste editie van Amsterdam Fashion Week in september op het Museumplein komt eigenaar Danie Bles met een nieuw concept voor de maart-editie: AFW Studio. Naast shows van jong talent en gevestigde namen, komen ook fotografie, kunst en design aan bod en zullen er inspirerende talks worden verzorgd. AFW Studio vindt plaats in het weekend van donderdag 7 tot en met zondag 10 maart in het Compagnietheater. Het programma van AFW Studio wordt begin 2019 bekendgemaakt.

America Today bouwt tramhalte om tot winkel

Modeketen America Today heeft in de tremhalte tegenover de vestiging in Magza Plaza, in het centrum van Amsterdam, een ‘one-stop give shop’ geopend. Consumenten kun in deze tranhaltewinkel een kerstcadeautje kopen. Voorbijgangers kunnen kiezen uit zes America Today items en betalen gaat contactloos. In de giveboxes zijn diverse producten te vinden voor zowel mannen als vrouwen, zoals een beerpong set,  kerstsokken of een hip flask. De ‘winkel’ is te bezoeken tot en met 24 december.