TOP

Hema wil uitbreiden buiten Europa [update]

Hema wil winkels openen buiten Europa. Tot nu toe beperkte de Nederlandse winkelketen zich tot uitbreiding binnen Europa. Er zijn al filialen in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

In december 2013 maakte Hema bekend dit jaar een winkel in een zesde land in Europa te gaan openen. Naast deze landen kijkt de keten nu naar winkelopeningen buiten Europa. Ceo Ronald van Zetten laat in De Telegraaf weten dat hij ‘gelooft in Hema als wereldmerk’. “Onze formule werkt overal”, zo zegt hij.

Succes in Frankrijk
In 2009 werd de eerste Hema-winkel geopend in Frankrijk. Volgens Van Zetten dacht bijna niemand dat de formule daar zou slagen. “Maar vanaf de eerste dag was deze winkel een succes.” Dat komt onder andere doordat de winkels in het buitenland een lokale twist krijgen. Zo wordt bijvoorbeeld ‘Hollands’ ondergoed niet verkocht in Parijs.

Winkelformule
Hema heeft afgelopen jaar de winkelformule aangepast. Er zijn in Nederland veel kleinere winkels bijgekomen in kleinere plaatsen. Zo wil de winkelketen inspelen op de wens van consumenten om in de buurt te winkelen.

Filialen

In 1926 werd het eerste filiaal van Hema geopend. Inmiddels zijn er 495 vestigingen in Nederland, 90 in België, 22 in Frankrijk, tien in Duitsland en vier in Luxemburg.

Engeland en Spanje

Maandag 6 januari is bekend geworden dat Hema winkels wil openen in Spanje en Engeland. Dat zei Van Zetten tegen Nieuwsuur. In Frankrijk wil de keten 30 nieuwe winkels openen.