TOP

Heineken ontwerpt denimcollectie met Neighborhood [video]

Biergigant Heineken heeft samen met het Japanse merk Neighborhood een denimcollectie gemaakt voor het #Heineken100-programma.

Heineken is met het #Heineken100-programma een nieuwe samenwerking aangegaan met Neighborhood. Creative director van #Heineken100 en designer van Neighborhood Shinsuke Takizawa hebben samen een exclusief item gemaakt.

Collectie
De collectie bestaat uit spijkerbroeken, gemaakt van indigo denim. De kenmerkende groene kleur is terug te zien in de stiksels en in een groene leren label. Ook het Heineken-logo ontbreekt niet. Dit is de derde collectie die #Heineken100 heeft ontworpen onder de creative director Chris Gibbs.

Samenwerking
De samenwerking met Neighborhood was een logische stap. Gibbs: ”Toen ik aan het werk was met Heineken aan de #Heineken100-programma was Neighborhood één van de eerste merken die in mij opkwam om een samenwerking mee aan te gaan. Hun hebben altijd kenmerkende denim collecties. Zowel Heineken als ik wilden onze horizon verbreden met deze nieuwe collectie en wilden ook werken met een merk dat internationaal bereikbaar is, maar toch selectief distribueert.’’

Designer van Neighborhood Shinsuke Takizawa: ”Voor dit product wilde ik contrasterende stiksels gebruiken dat verschillende emoties kan oproepen, helemaal met de kenmerkende groene kleur van Heineken. Ik ben erg trots om dit product te presenteren dat niet alleen kwaliteit laat zien, maar ook een product is dat mijn niche publiek erg waardeert.’’

Over #Heineken100
Met het #Heineken100-programma, identificeert en viert Heineken diverse smaakmakers in het hele land ter gelegenheid van de ‘Man van de Wereld’. De producten uit de #Heineken100-collectie zijn exclusief beschikbaar voor de 100 personen die op de lijst #Heineken100 staan. Naast Neighborhood heeft Heineken ook samengewerkt met onder andere Mark McNairy, Tsovet, Android Homme en Dee & Ricky.