TOP

Hebbeding is terug, Edited opent Nederlandse webshop en Bestseller lanceert een nieuw merk

Na vier jaar weg te zijn geweest is vrouwenmodemerk Hebbeding terug op de markt. Het Deense Bestseller breidt het merkenpakket uit met een nieuw uniseks merk. Verder openen Na-kd, VLVT en Expresso nieuwe winkels in Nederland. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 24 juli 2018.

Hebbeding is terug

Vrouwenmodemerk Hebbeding is terug. In 2014 werd het eigenzinnige merk voor vrouwen met een maatje meer stopgezet na vijf jaar van dalende omzetten, al dan niet tijdelijk. De nieuwe eigenaren Anca Spaansen (nicht van oprichter Marjan Spaansen) en Marja Bossen zien nu weer volop kansen voor het merk. Zij worden door Marjan Spaansen ondersteund bij het ontwerpen van de collectie. De focus ligt niet alleen meer op grotere maten: voortaan is Hebbeding verkrijgbaar vanaf maat 38. Vanaf de najaarscollectie 2018 hangt Hebbeding weer in de rekken bij winkeliers in Nederland én is het via de eigen webshop te koop.

Edited opent Nederlandse webshop

Edited

De Duitse retailer Edited heeft op 18 juli een Nederlandse webshop geopend. Edited werd in 2014 in Duitsland gelanceerd door Collins, waar ook About You onder valt. Edited begon als multibrand webshop, maar de focus van het concept ligt inmiddels volledig op het eigen label. De collectie is dan ook behoorlijk uitgebreid en zit bovenop de trends. Naast de webshop zijn er vier fysieke winkels in Duitsland en één in Wenen. Daarnaast wordt Edited ook via wholesale verkocht. In Nederland ligt het onder andere bij We Are Labels.

Na-kd gaat winkel openen

In Stadshart Amstelveen gaat het Zweedse vrouwenmodemerk Na-kd in september een winkel openen. Dat blijkt uit een Instagram-post van Penny Jane Ros van RSMD, die de winkel gaat openen en op zoek is naar winkelpersoneel. Het wordt de eerste winkel van Na-kd in Europa. Het onder influencers razend populaire merk werkt samen met 300.000 influencers en heeft maar liefst 1,6 miljoen volgers op Instagram. Na-kd begon als webshop, waar naast Na-kd ook andere merken worden verkocht. Een jaar geleden werd gestart met wholesale, met plannen voor shop-in-shops en franchisewinkels.

VLVT opent tweede vestiging in Apeldoorn

Retailer VLVT (zeg Velvet) heeft afgelopen weekend een tweede winkel geopend in de Hoofdstraat in Apeldoorn. VLVT begint hier met een outlet, die alleen in het weekend open is. Tussendoor wordt het pand van binnen opgeknapt en op zaterdag 15 september opent de nieuwe winkel met de nieuwe najaarscollecties. De retailer begon in 1992 als Velvet in het Magna Plaza in Amsterdam, later opende een tweede winkel in de Cornelis Schuytstraat. De winkel in het Magna Plaza is niet zo lang geleden gesloten. VLVT verkoopt merken als Canada Goose, Elisabetta Franchi, Diadora, Moschino, Pierre Balmain, Rika, Set Fashion en Zoe Karssen.

Bestseller lanceert nieuw merk: Selected People

Selected People hw1819

Bestseller lanceerde op Premium in Berlijn het nieuwe uniseks streetwearlabel Selected People. De collectie is een mix van Scandinavische en Aziatische invloeden, met essentiële stukken die functioneel, duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Dat alles in klassieke, neutrale kleuren als marine, camel en offwhite. Selected People staat los van Selected Femme en Selected Homme en wordt als apart label in de markt gezet.

Expresso opent winkel in Almer

eExpresso

Het Nederlandse modemerk Expresso heeft op vrijdag 20 juli een nieuwe winkel geopend in Almere Centrum. De winkel is te vinden aan De Diagonaal in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van 344 vierkante meter. Expresso heeft inmiddels meer dan 30 winkels in Nederland. Het merk is sinds 2013 onderdeel van de Belgische FNG Group, die sterk inzet op expansie met eigen winkels.