TOP

‘Hardere straffen voor winkeldiefstal’

Een Kamermeerderheid wil dat winkeldiefstal harder bestraft wordt. Ook moeten retailers makkelijker aangifte kunnen doen.

Dit meldt De Telegraaf. Een klein deel van de retailers geeft diefstal aan bij de politie, het merendeel doet dit niet omdat ze geen tijd of bewijs hebben om aangifte te doen. De VVD betreurt de huidige gang van zaken en vindt dat het beleid van het vorige kabinet op dit punt niet effectief is geweest.

 

Maximale gevangenisstraf 

De VVD wil dat winkeldieven na drie vergrijpen de maximale gevangenisstraf van drie jaar krijgen. Daarnaast pleit de partij voor hogere boetes en dat er in winkels gesurveilleerd mag worden door politie in burger. Ook PvdA, PVV en SP zijn voor hogere boetes en dat er gemakkelijker via internet aangifte gedaan kan worden.

Gebiedsverboden
De SP gaat nog een stapje verder en pleit voor gebiedsverboden voor winkeldieven. Daarnaast vindt de partij dat ondernemers schadeloos gesteld worden. De partij zegt dat veel detaillisten zich in de steek gelaten voelen door de halfzachte aanpak van winkelcriminaliteit.