TOP

Hans Textiel houdt hoofd net boven water

Berichtte directeur Hans van Heelsbergen vorige maand nog op Textilia.nl dat het uitstekend gaat met Hans Textiel, nu vertelt hij in het Algemeen Dagblad dat het helemaal niet goed gaat. Het bedrijf draait namelijk al jaren verlies.

De winkelketen verloor miljoenen door een nieuw automatiseringssysteem en heeft het nu zwaar te verduren door de crisis. “We vechten voor ons voortbestaan”, zegt Van Heelsbergen. Daarnaast heeft hij ook te maken met een opstand van zijn werknemers. De afgelopen maanden ontving FNV Bondgenoten tientallen klachten over hoe het er aan toe gaat bij Hans Textiel. Het personeel zou teveel uren maken en de werkdruk niet meer aankunnen. Omdat er na het overleg tussen FNV Bondgenoten en Van Heelsbergen nog geen oplossingen zijn gekomen voor de problemen, gaan de werknemers de komende weken acties organiseren.

Ondanks de problemen gaat Van Heelsbergen niet bij de pakken neerzitten. Hij wil dat het goedkope imago van Hans Textiel wordt ingeruild voor een hippere uitstraling onder de naam HTX. De winkelketen is hier al enige tijd mee bezig en ondanks de tegenslagen laat Van Heelsbergen zijn ambities niet temperen.

Hoewel vooral in het zuiden en het oosten van Nederland veel winkels niet goed draaien, moet de formule uitbreiden van 170 winkels naar 250 winkels. Het streven is om volgend jaar weer winstgevend te zijn. Een dubbel feest, omdat de formule dan vijftig jaar bestaat.