TOP

Hans Textiel heet nu Hans

Hans Textiel viert een feestje op 7 juni, want dan bestaat de winkelketen 50 jaar. Om dit te vieren heeft de winkel voor een naamswijziging gekozen: Hans Textiel heet voortaan gewoon Hans.

Direcetur Hans van Heelsbergen is vorig jaar begonnen met een nieuwe formule, de HTX,  waarin de nadruk meer op jongeren kwam te liggen. Hij wilde dat het goedkope imago van Hans Textiel ingeruild werd voor een hippere uitstraling.

De winkelketen had het vorig jaar zwaar te verduren. Het bedrijf verloor miljoenen door een nieuw automatiseringsysteem en door de crisis heeft de winkel het nog zwaarder. Daarnaast ontving FNV Bondgenoten tientallen klachten over hoe het bij Hans Textiel er aan toe gaat. Het personeel zou te veel uren draaien en de werkdruk niet meer aankunnen. De onvrede van werknemers leidde vorig jaar in oktober zelfs tot verschillende acties en een grote hoeveelheid reacties op onze website.

Hans Textiel begon in 1960 met een manufacturenwinkel. Nu telt het bedrijf 170 filialen in heel Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om de formule binnen drie jaar uit te breiden naar 250 winkels.