TOP

Hans Biesheuvel nieuwe voorzitter MKB-Nederland

MKB-Nederland heeft een nieuwe voorzitter. Hans Biesheuvel (45) treed per 1 juni 2011 aan en neemt het stokje over van Loek Hermans.

Hans Biesheuvel is een self made man die als ondernemer goede én slechte tijden heeft meegemaakt. Vanwege zijn netwerk en brede bestuurlijke ervaring typeert het hoofdbestuur van MKB-Nederland Biesheuvel als een ‘teamspeler met visie en trots op het ondernemerschap’.

Na enkele jaren bij de overheid te hebben gewerkt startte Biesheuvel in de jaren tachtig zijn eigen technische groothandel. Later nam hij de technische handelsonderneming van zijn vader en die van zijn opa over en bouwde hij de Biesheuvel Groep uit tot een bedrijf 180 mensen op de loonlijst. In 2000 verkocht hij zijn bedrijf omdat hij naar eigen zeggen ‘niets meer kon toevoegen’.

Op dit moment is hij algemeen directeur van PGZ International bv, toeleverancier voor de doe-het-zelfmarkt met 350 medewerkers in dienst. De dagelijkse leiding van dit bedrijf draagt hij na 1 juni 2011 over. Hij legt dan ook zijn functie neer als voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie.

Tot Biesheuvels aantreden op 1 juni aanstaande neemt Michaël van Straalen het voorzitterschap van MKB-Nederland waar. In de Algemene Ledenvergadering in mei wordt formeel over de benoeming van Biesheuvel beslist.