TOP

Handige apps voor de wintersport

Wintersporters die graag goed voorbereid de piste op gaan, kunnen niet zonder de vele handige iPhone-applicaties. Er zijn talloze apps die bijdragen aan nog meer ski- of snowboardplezier. Een overzicht.

Hoogtemeters, snelheidsmeters, pistekaarten, lawinewaarschuwingen, weerberichten, informatie over ski resorts. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor verkrijgbaar. Wie in de App Store op zoek gaat naar leuke applicaties, hoeft alleen maar te zoeken op woorden als ‘ski’ en ‘snow’ of er verschijnt een enorm aanbod op het scherm. Deze apps zijn handig of gewoon leuk, maar ze kunnen ook bijdragen aan de veiligheid van de wintersporter.

 

Sneeuw

Hoeveel sneeuw ligt er op je wintersportbestemming? Er zijn verschillende applicaties die het antwoord op deze vraag kunnen geven. Snow depth ’10|’11 bijvoorbeeld, zoekt het in no time voor je uit. Deze applicatie kent de sneeuwhoogtes in Europa, de Verenigde Staten en Azië en wordt meerdere malen per dag up to date gebracht. Maar er zijn ook apps als Sneeuwhoogtes (Frankrijk en Oostenrijk) en Sneeuwhoogte Duitsland.

 

Sportmerken

Ook sportmerken storten zich in de wereld van de apps. Zo komt The North Face met The Snow Report 3.0, een app die alles biedt voor een tocht in de bergen: sneeuwcondities, weersvoorspellingen, kaarten en informatie over elke wintersportplaats die je kan bedenken. De track feature legt vast waar je allemaal geweest bent en met de geïntegreerde Facebook component zet je je foto’s snel online.

Salomon richt zich op freeriders met de Salomon PowFinder, een applicatie voor de iPhone die poedersneeuw garandeert. De applicatie is volledig ‘location based’, zodat je direct de voor jou relevante informatie tot je beschikking hebt. Door de specifieke ‘powder-alerts’ van MeteoMorris weet je precies waar je moet zijn in de Alpen en wanneer je daar moet zijn om de beste sneeuw van het seizoen te scoren. Met een druk op de knop kan je bovendien het actuele lawinebericht bekijken.

 

Skigebieden

Handig zijn ook de talloze apps die pistekaarten van een groot aantal skigebieden tonen, zoals onder meer Ski and Snowboard Trailmaps. Eveneens handig is SkiResort, dat informatie geeft over meer dan 650 skigebieden wereldwijd met de nadruk op Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en Frankrijk. De app geeft informatie over pistes, de prijzen van een skipas, sneeuwcondities, het weer en liften. Populair is ook de vergelijkbare app Snow and Ski Report by Rei.

 

Après ski

Behoefte aan een persoonlijke skileraar op de piste? Die rol is weggelegd voor de iPhone met apps als SkiTips 1, 2 en 3. Deel 1 is voor beginners en deel 2 en 3 voor gevorderde skiërs die iets willen bijleren. Door middel van beelden (ook in slow motion) kan elke skiër nieuwe manoeuvres leren.

Tot slot nog een app voor het geval het uit de hand gelopen is bij de après ski en je in het donker je weg moet zien te vinden. Dan zorgt de applicatie Flashlight ervoor dat je altijd een handige zaklamp bij de hand hebt om je hotel of appartement weer terug te vinden.