TOP

Halloween Run: Ren voor je leven!

Angstaanjagende zombies rennen door de straten van Amsterdam en skeletten jagen argeloze voorbijgangers de stuipen op het lijf terwijl de beats van DJ Evil Dead door de donkere nacht klinken. Op zaterdag 29 oktober is het zover: de eerste Run2Day Halloween Run, presented by K-Swiss.

Zo’n honderd griezelig geschminkte hardlopers rennen zaterdagavond door het centrum van Amsterdam. De lopers in Halloween outfit starten om 22:00 uur bij de in een spookhuis omgetoverde hardloopwinkel Run2Day op de Overtoom. Ze zullen de stad tot middernacht onveilig maken.

Run2day beschrijft het parcours dat de lopers afleggen als volgt: “De route leidt door het pikdonkere Vondelpark, waar de geur van de Dood het klamme zweet langs je rug doet lopen. De horror-lopers trekken van het duistere Leidseplein, waar de lijken uit putdeksels omhoog kruipen, via de spookachtige gevels van het Rembrandtplein naar de anders zo vredige Dam, waar bij het horror-Paleis een groepsfoto zal worden gemaakt wordt waar je haren van overeind staan.”

 

Bloedserieus

Marketing manager Jorgo Lialiangas legt uit waarom K-Swiss de Halloween Run presenteert: “De meeste hardloopevenementen zijn zo saai als wat: dranghekken, plastic bekertjes langs de route en een glimmende medaille voor iedereen die de finish haalt. Tijdens Halloween doen wij het een keer anders: rennende lijken door de stad, een dj die vanaf een bakfiets de deelnemers voortjaagt door het holst van de nacht.” Om er met een gemene grijns aan toe te voegen: “Run is for fun, zeggen we bij K-Swiss, maar op 29 oktober zijn we bloedserieus.”

 

Inschrijven

Hardlopers die niet bang zijn aangelegd, kunnen zich inschrijven voor de griezeligste loop van het jaar via halloween@run2day.nl. (Vermeld daarbij naam, geslacht, T-shirt- en schoenmaat). Elke deelnemer krijgt een limited edition Run2Day Halloween shirt. Daarnaast krijgen de tien lopers met het beste Halloween kostuum een complete K-Swiss hardloop outfit. De deur gaat open om 21:00 om iedereen van een awsome skull face painting te voorzien.