TOP

Half miljoen euro aan sieraden gestolen uit Bijenkorf

Het lijkt wel een scène uit de actiefilm Ocean's Eleven: de kraak in de Rotterdamse Bijenkorf. Afgelopen zondagnacht werd er voor minstens een half miljoen euro aan sieraden buitgemaakt.

Het was niet zomaar een inbraak, zo blijkt uit het rapport van de politie dat gisteren bekend werd gemaakt. De dieven maakten gebruik van de bouwplaats aan de achterzijde van het pand aan de Coolsingel. Met behulp van stellages klommen zij naar de derde etage van het warenhuis waar een ruit werd ingetikt. Vervolgens liepen de inbrekers naar de Diamant Corner op de begaande grond om daar hun zakken met een flink aantal sieraden en dure horloges te vullen.

Op dit moment onderzoekt de politie met een groot team naar de daders, die er met een vluchtauto vandoor gingen. In dagblad Metro reageert vandaag het hoofd van de wijkpolitie district Centrum, Huis van der Vorst: “Het is een bijzondere kraak en we beschouwen het echt als een incident. Het is voor ons vooralsnog geen reden om het toezicht in het centrum op te schroeven.” Woordvoerder bij de Bijenkorf, Astrid Heijnen, reageert: “Ook wij zien het als een incident en laten het over aan de politie. Over onze beveiliging en mogelijk maatregelen, doen wij geen uitspraken.”

Het is de tweede diefstal in korte tijd bij de Bijenkorf. In augustus vorig jaar werd er voor 40.000 euro aan goederen gestolen bij het Amsterdamse filiaal.