TOP

Haider Ackermann geeft betoverende show in Florence

Haider Ackermann had geen betere locatie voor zijn show in Florence kunnen uitkiezen. Op het binnenplein van Palazzo Corsini, verlicht door gigantische kroonluchters, toonde de ontwerper zijn vrouwenmode én eerste mannenmodecollectie.

Vlak voor zonsondergang verzamelde een flink aantal genodigden zich voor Haider Ackermanns show bij het mooie, aan de Arno gelegen Palazzo Corsini. Verschillende bekende bloggers en stylisten wachtten met smart op de show van de ontwerper, die hier zijn eerste mannenmodecollectie zou laten zien. Toen de deuren van het Palazzo Corsini eenmaal open gingen, drong de menigte zich dan ook  naar binnen en verdeelde zich over zo’n zes donkere zalen, waar kleine spots prachtige muurschilderingen beschenen.

Pas na een uur stroomde de massa richting een binnenplein, dat door gigantische kroonluchters werd verlicht. In het midden van de ruimte zong en bespeelde Haider Ackermanns vriendin, Jamie Bochert, gedurende de show een vleugel. Onder haar begeleiding liepen de modellen, waaronder mannen met grote wijde broeken en glinsterende shawls en vesten, door de menigte. De sprookjesachtige setting en de collectie hadden een betoverende werking op de toeschouwers, die als standbeelden zo stil zaten. Al met al een geslaagde show, waarover nog lang zal worden nagesproken.

Bekijk ook ons filmpje online.