TOP

Haider Ackermann en Jil Sander op modebeurs Pitti Immagine

Haider Ackermann en Jil Sander zijn de speciale gasten tijdens de Italiaanse vrouwenmodebeurs Pitti W_Precollections en de mannenmode-editie Pitti Uomo. De ontwerpers showen er van 15 tot en met 18 juni hun nieuwste collecties.

“We zijn erg blij dat Haider Ackermann en Jil Sander onze uitnodiging accepteren”, zegt directeur van de pr-afdeling van de Pitti Immagine, Lapo Cianchi. “Deze ontwerpers presenteren uitzonderlijk orginele modeconcepten, wat precies is wat wij zoeken in onze samenwerking met designers.”

Raf Simons
Hij gaat verder: “We volgen Haider Ackermann al sinds zijn eerste show in Parijs. Op de Pitti W_Precollections willen we hem een podium bieden waar hij zijn stijl verder kan ontwikkelen en er wellicht ook mee kan expirimenteren.” Over Jil Sander zegt Cianchi: “Het is één van de meest innovatieve mannenmodemerken.”

Haider Ackermann komt uit Colombia en studeerde af aan de Antwerpse modeacademie (met Dries Van Noten and Ann Demeulemeester). Hij wordt gezien als een jonge Rick Owens vanwege zijn abstracte werk.