TOP

Haarlemmerdijk in Amsterdam leukste winkelstraat van 2011

Het winkelende publiek heeft de Haarlemmerdijk en -straat in Amsterdam tot leukste winkelstraat van 2011 verkozen. De winnaar van de prijs voor leukste winkel ging naar een goed bewaard geheim uit Haarlem.

Met 4413 stemmen heeft de Haarlemmerdijk en -straat de NL Streets Award voor de leukste winkelstraat gewonnen. De prijs voor de leukste winkel ging met 3873 stemmen naar vrouwenmodewinkel Best Kept Secret in de Gierstraat in Haarlem.

In de Gierstraat moeten we blijkbaar zijn, want deze straat in Haarlem eindigde op de tweede plek bij de verkiezing. De derde plek was voor de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden, die vorig jaar de verkiezing nog won.

De tweede en derde favoriete winkels van Nederland zijn volgens het publiek delicatessenzaak Caulils in Amsterdam en interieurwinkel Inenom in Zoetermeer.

NLstreets nomineerde drie maanden geleden ruim zeventig winkelstraten verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren ondermeer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers.

Het eindoordeel liet NLstreets over aan het publiek. Ruim 30.000 mensen stemde op hun favoriete winkelstraat en winkel van Nederland 2011. Eind 2012 kan er weer worden gestemd.

Top 5 winkelstraten van Nederland

  1. Haarlemmerstraat & -dijk (Amsterdam)
  2. Gierstraat (Haarlem)
  3. Kleine Kerkstraat (Leeuwarden)
  4. Beethovenstraat (Amsterdam)
  5. Folkingestraat (Groningen)

Top 5 winkels van Nederland

  1. Best Kept Secret (Haarlem) 
  2. Caulils (Amsterdam)
  3. Inenom (Zoetermeer)
  4. Ariola (Groningen)
  5. Madeleine (Den Haag)