TOP

Haagse ontwerper wint publieksprijs FOTY Awards

De Haagse modeontwerpster Dorrith de Roode van Les Soeurs Rouges heeft de publieksprijs van de FOTY Awards, oftwel de Freelancer of the Year Awards, gewonnen. Daarmee is ze volgens het publiek de beste zzp’er, freelancer en interim professional van Nederland.

De eerste ronde van de FOTY Awards bestond uit het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen. Deze werden verzameld via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus. Iedere zzp’er, freelancer en interim professional kon zich inschrijven via de website. Daarbij werd wel geëist dat deelnemers voor eigen rekening en risico werken en dat ze geen gebruik maken van werknemers in vaste dienst.

Publieksprijs
De prijs van deze ronde is de publieksprijs, die nu gewonnen is door modeontwerpster Dorrith de Roode. Zij behaalde 3487 stemmen. Net iets meer dan YouTube-fenomeen Dylan Haegens, hij haalde 3315 stemmen binnen. “De laatste dagen heb ik alleen maar achter mijn computer gezeten om zoveel mogelijk stemmen te verzamen, en dat is goed gelukt”, aldus de Haagse winnares. De prijs bestaat uit tien vrijkaarten voor een concert naar keuze in de Ziggo Dome.

Tweede ronde
Dorrith de Roode kan nog eens kans maken op een prijs. Vanaf 1 januari van dit jaar is de tweede ronde van de FOTY Awards begonnen. Daarbij is het de bedoeling om de beste beoordeling van opdrachtgevers te ontvangen. Diegene die in de eerste ronde 50 stemmen of meer hebben behaald, en die gedeeld zijn via Facebook, Twitter, LinkedIn of Google Plus, kunnen meedoen met de tweede ronde. Maar ook nieuwe zzp’ers, freelancers en interim professionals kunnen zich inschrijven voor de tweede ronde, zij moeten dan dus wel eerst die 50 stemmen behalen voordat ze mee mogen doen. De tweede ronde loopt tot en met 31 maart en de prijs bestaat uit een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro.