TOP

Haagse modeontwerpster in de race voor freelancer van het jaar

De Haagse modeontwerper Dorrith de Roode staat momenteel nummer één in de Freelancer of the Year-top 100. Als ze die positie houdt tot aan het einde van de stemperiode, wint ze een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro.

Dorrith de Roode is de enige in de top 100 die iets met mode doet. Ze ontwerpt kleding en accessoires. Samen met haar zus werkt ze onder de naam Les Soeurs Rouges. Daarnaast geeft ze les in mode make en ontwerpen, onder andere vanuit haar studio in de BINK36 in Den Haag.

Droom

De Roode wil de prijs van Freelancer of the Year winnen om zo de droom van haar en haar zus te verwezenlijken: een productie van een eigen accessoire- en mode label en verkoop via een eigen webshop. Stemmen kan nog tot en met 31 december via deze link.

Alles van eigen hand

De Haagse ontwerpster heeft zowel het technische als het creatieve vak onder de knie door haar twee studies aan de Kunstacademie en de MTS voor Mode en Kleding. Het ontwerpproces van haar collecties zet ze altijd zelf van begin tot het eind in gang. Het concept bedenken, schetsen, patronen, werktekeningen, illustraties en dessins maken, het uitvoeren van het product en de styling bij fotoshoots. Alles komt van eigen hand.

Freelancer of the Year

De Freelancer of the Year-top 100 is een initiatief van een aantal ondernemers, zzp’ers en vertegenwoordigers van organisaties voor freelancers.