TOP

Gsus geïnspireerd door Rusland voor winter 2013/2014

Gsus sindustries gaf op 25 januari voor het eerst een show op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. Hier werd de eerste collectie geshowd van Hyun Yeu, de nieuwe hoofdontwerper van het modelabel.

Hyun Yeu is sinds vorig jaar hoofdontwerper van het designteam bij Gsus sindustries. De Koreaanse ontwerper studeerde in 2008 af aan de Gerrit Rietveld Academie en richtte zijn eigen label op. Hij won in 2009 de Frans Molenaar prijs en in 2011 én 2012 de Dutch Fashion Incubator Award. 

Rusland

Russian Dandy is het thema van de herfst/wintercollectie 2013/2014 van Gsus, waarvoor inspiratie is opgedaan in Rusland. Folkloristische elementen en bloemen worden gemixt met militaristische, uniforme en strakke silhouetten.

Subthema’s

De collectie kent drie subthema’s: military, folklore en dandy. In het military subthema zien we ontwerpen met militaire zakken en legergroene tinten met felroze als accent. Sommige items in camouflageprint blijken eigenlijk een bloemmotief te hebben. De dandy komt terug in een opgeblazen tweedprint.

Denim

De show werd afgesloten met denim. Nieuwe innovaties zijn onder andere de superzachte ‘Towel Tough’ en de glow in the dark ‘Light my Denim’. Het Russian Dandy thema komt terug in het denimaanbod middels een ‘Herringbone’ denim.