TOP

Groeispurt voor Ecco

Het Deense schoenenmerk Ecco heeft in 2010 een winststijging van 37 procent behaald ten opzichte van 2009. De winst kwam uit op 631 miljoen Deense Kroon, oftewel 84,6 miljoen euro. De omzet nam toe met 21 procent naar ruim 6 miljard Deense Kroon, ruim 819 miljoen euro.
“We zijn verheugd om de resultaten van 2010 bekend te maken,” zo meldt Michael Hauge Sørensen, COO van Ecco . “De cijfers laten een sterke groei zien. Daar zijn we uiteraard heel tevreden mee. Onze collecties waren het afgelopen jaar uitermate succesvol en de grootste uitdaging was om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. We hebben het jaar sterk afgesloten en verwachten dit succes te kunnen continueren naar 2011.” De consumentenvraag was volgens Ecco het sterkst in de opkomende markten Polen en China.

Deens concept

Ecco is nog steeds in handen van de familie Toosbuy, die in 1963 het bedrijf startte en begon met het produceren van schoenen in het Deense Bredebro. Het hoofdkantoor van Ecco is nu gevestigd in Tønder, niet ver van Bredebro, op zo’n 275 kilometer ten zuidwesten van Kopenhagen. In Nederland heeft de schoenenketen ongeveer 1150 verkooppunten, waarvan 43 Ecco Concept Stores. Ecco heeft wereldwijd ruim 17.000 werknemers, waarvan er ongeveer 120 mensen op het kantoor in Amsterdam werken.