TOP

Greanz opent kledingwinkel in binnenstad Amersfoort

Het gaat goed met het eco- en fair trade-winkel Greanz: zaterdag 23 oktober opent de jeansstore een tweede vestiging in hartje Amersfoort. Cabaretier Dolf Jansen en de Amersfoortse wethouder Hans Buijtelaar zorgen voor een feestelijke opening.

Begin dit jaar opende Martin Visser, de drijvende kracht achter het concept, de eerste winkel in het winkelcentrum van Vathorst. Greanz breidde onlangs uit met twee filialen en is vanaf 23 oktober ook te vinden aan de Sint Jorisstraat in Amersfoort. Wethouder Hans Buijtelaar voert zaterdag de officiële openingsceremonie uit. Ook cabaretier en presentator Dolf Jansen is bij de feestelijke opening aanwezig. “Ik vind Greanz een goed initiatief en ik hoop dat het ze lukt meer mensen in goede en duurzame kleding te krijgen”, aldus Jansen in een persbericht. Als het aan Martin Visser ligt, gaat dit zeker lukken. Greanz streef ernaar in 2015 49 filialen door het hele land te hebben. “Het moet zich als een ‘olievlek’ uitbreiden”, aldus Visser.

Greanz
Alle kleding die bij Greanz wordt verkocht is volledig ecologisch, fair trade, klimaatneutraal, duurzaam en kinderarbeidvrij. Het jeansconcept richt zich op het middensegment. Bijna de gehele collectie het heeft Max-Havelaar- en Made-by keurmerk. Het merkenpakket van Greanz bestaat uit Blue Level, MUD Jeans, Suite69, Dweezilsfriend, Simple Shoe en Silk Jewellery. Vanaf de voorjaar/zomercollectie lanceert de fair trade-winkel een eigen jeansmerk met jeans, tops, jacks en accessoires.