Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Goosecraft opent eerste winkel

Het Nederlandse leermerk Goosecraft heeft op 27 september 2017 een winkel geopend in de Gerard Doustraat in Amsterdam. Het is de eerste monobrandstore van het merk.

“We wilden een plek hebben om te laten zien wat Goosecraft allemaal doet”, motiveert  Vincent van der Weijden, directeur en medeoprichter van Goosecraft, over de stap om een winkel te openen. “We willen de hele collectie op de juiste manier laten zien, in plaats van een selectie bij onze retailers.”

Goosecraft store Amsterdam (9) Goosecraft store Amsterdam (7)

“De Pijp in Amsterdam is daar de juiste locatie voor: deze wijk maakt een enorme ontwikkeling door, net als wij. In de brandstore kunnen we onze filosofie nog beter naar voren laten komen en we creëren een blauwdruk voor andere monobrandwinkels en shop-in-shops die we gaan openen in de nabije toekomst”, vervolgt Van der Weijden.

Goosecraft store Amsterdam (1) Goosecraft store Amsterdam (8)

In de nieuwe winkel worden naast de leren jassen van Goosecraft ook accessoires verkocht, zoals tassen, schoenen en handschoenen. Daarnaast worden er unieke gedragen jassen getoond en de resultaten van diverse samenwerkingen die het merk is aangegaan. In de toekomst worden er ook workshops en evenementen georganiseerd om de Goosecraft-community te bij elkaar te brengen.

 Goosecraft store Amsterdam (5) Goosecraft store Amsterdam (3)

Goosecraft werd in 2006 opgericht door Vincent van der Weijden, Dick Hauber en Bregtje Oremus. Ze begonnen met een kleine collectie leren jasjes. Inmiddels staat er een volwaardige collectie met leren kleding, schoenen, tassen en handschoenen. Op korte termijn betrekt het hoofdkantoor van Goosecraft, dat tot nu toe in het World Fashion Centre zat, een nieuwbouwpand in de Houthavens in Amsterdam.

Goosecraft store Amsterdam (6) Goosecraft store Amsterdam (2)