TOP

Goosecraft lanceert capsulecollectie met Anna Nooshin

Goosecraft presenteerde dinsdag 1 juli in Lobster House in Amsterdam een capsulecollectie die in samenwerking met blogger Anna Nooshin is gemaakt. De drie leren jasjes liggen vanaf dit najaar in de winkels.

Blogger Anna Nooshin, die in 2011 startte met lifestylewebsite NSMBL.nl (spreek uit als Ensemble), liet zich voor haar capsulecollectie voor Goosecraft inspireren door minimal dressing en de klassieke, tijdloze feeling van de jaren negentig. Het is een ode aan basic stukken die je garderobe afmaken en een leven lang meegaan.

Goosecraft Dylan  Goosecraft JaneGoosecraft - Phoenix

Tijdloze basics

“De visie van tijdloze mode inspireerde mij om de jassen te vernoemen naar sterke vrouwen”, zegt Anna Nooshin. “We hebben meer dan een jaar aan dit project gewerkt. Elk model is representatief voor een andere type vrouw, genaamd Jane, Dylan en Phoenix. Deze jacks vormen samen een ultiem tijdloos trio waarmee elke garderobe meteen een boost krijgt. Ik heb hierbij heel erg gekeken naar de wensen van verschillende vrouwen, zodat er voor ieder wat wils is. Zo ontwierpen we samen een stoer jack, een perfecte klassieke bikerjack en een ultra vrouwelijke jack met hoge kraag.”

Inspirerende samenwerking

Het Nederlandse leermerk Goosecraft probeert elk jaar een inspirerende samenwerking neer te zetten. Vorig jaar presenteerde het merk een jack in samenwerking met dj Miss Nine, ambassadeur van Plan Nederland, voor de wereldwijde campagne Because I’m a girl. Per verkocht item ging €10 naar Plan Nederland.