TOP

Google Commerce Search beschikbaar voor Nederlandse webwinkels

Google Commerce Search, dat shoppers helpt bij zoeken en navigeren, is voortaan beschikbaar voor Nederlandse webwinkeliers. Goedkoop is het niet met een 25 duizend dollar instaptarief.

Erg lang is Google Commerce Search nog niet op de markt. Pas in eind 2009 kwam de tool beschikbaar voor Amerikaanse webwinkeliers en werd het ook al in Australië, Duitsland, Frankrijk, Japan en Groot-Brittannië geïntroduceerd, meldt Twinkle.nl. Nu volgen Nederland, Italië en Spanje.

Voordelen
De tool levert veel voordelen op, zo legt Google zelf uit op een Google-blog. ‘Woodcraft wist de inkomsten uit zoekresultaten met 34 procent te verhogen, het aantal zoekopdrachten op de site van BabyAge steeg met 64 procent en het aantal online conversies van HealthWarehouse nam met 19 procent toe. Daarnaast meldden al deze winkels dat de klanttevredenheid was toegenomen.’

Prijzen
Over de prijzen voor Google Commerce Search schrijft Google: ‘Het prijsmodel van Google Commerce Search is gebaseerd op het aantal producten/artikelen (SKU’s) in uw catalogus en het aantal zoekopdrachten dat per jaar op uw website wordt ingevoerd. De prijzen beginnen bij $25.000 per jaar.’

Over Google Commerce Search 3.0
Het is een krachtige zoekoplossing die specifiek is ontworpen voor online verkopers en winkeliers die hun producten via meerdere kanalen verkopen. Het houdt de aandacht van bezoekers vast en helpt hen de juiste producten te vinden. Ook maakt het zoeken en navigeren op een website gemakkelijker en houdt prestaties bij en optimaliseer deze.