TOP

Goodbrandz voegt merken toe aan portfolio

Het Nederlandse agentuur Goodbrandz heeft twee merken toegevoegd aan haar portfolio.

Het Nederlandse agentuur Goodbrandz heeft de duurzame merken Oat Shoes en Lanius toegevoegd aan haar portfolio. 

Oat Shoes
Het Nederlandse schoenenmerk Oat Shoes maakt volledig biologisch afbreekbare sneakers gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, biologisch katoen, hennep en vlas. Als de schoenen zijn afgedragen hoeven ze niet in de prullenbak gegooid te worden maar kunnen ze in de grond worden gestopt. In de zolen zitten namelijk zaden verwerkt waardoor er een boom uit kan groeien. Oat Shoes is opgericht in 2008 door Christiaan Maats en wordt al verkocht in acht landen. De schoenen zijn te koop voor zowel mannen als voor vrouwen in verschillende stijlen en kleuren en kosten tussen de €99,- en de €129,-.

Lanius
Het Duitse kledingmerk Lanius bestaat al meer dan vijftien jaar en houdt zich ook bezig met duurzame mode. De kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, – zijde, – linnen, hennep en organisch denim. Het knitwear is gemaakt van merino wol, wat op een diervriendelijke manier wordt vergaard. “Elk stuk uit de collectie wordt gemaakt voor de zelfverzekerde vrouw in het middensegment, die zich individueel wilt kleden”, laat Goodbrandz weten via een persbericht. De kleding van Lanius wordt fairtrade gemaakt in China en Turkije en voldoet aan de eisen van de Global Organic Textile Standard.

De spring/summer 2015 collectie van beide merken zijn nog te bezichtigen in de showroom in het Fashion House 0.03 en er kan tot eind augustus geschreven worden.