TOP

GMG Golf Management Group en Jumbo Golfwereld gaan samenwerken

GMG Golf Management Group (GMG) en Jumbo Golfwereld hebben een franchiseovereenkomst getekend. Het doel van de samenwerking is om een groter inkoopvolume te creëren, betere aanbiedingen te doen en het eigen label Elrey in de GMG shops te introduceren.

Jumbo Golfwereld gaat vanuit een centraal warehouse en serviceorganisatie golf producten aan de golfshops van GMG leveren. Deze zijn te vinden op golfbanen die door GMG worden geëxploiteerd. Daarnaast verzorgt Jumbo Golfwereld de inkoop, distributie, verkoopondersteuning en marketing voor de GMG golfshops. Het assortimentsbeleid wordt afgestemd op een brede groep golfers, uiteenlopend van lage handicappers tot beginners. Per vestiging wordt een optimale mix tussen hardware, (technische) kleding, schoenen, mode en accessoires gevoerd. 

 

Content

Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking. Peter Hoogcarspel, operationeel directeur bij GMG: “De samenwerking met Jumbo Golfwereld opent voor ons nieuwe deuren in de wereld van de retail, zowel door een uitgekiend assortimentsbeleid als door betere logistiek en inkoop. Uiteindelijk profiteert de klant van een beter afgestemd assortiment en snellere service.” Ook Bart van Pelt, commercieel directeur Jumbo golfwereld, is content. “Het is een logische volgende stap voor twee partijen wier doelstellingen zo naadloos aansluiten. De samenwerking versterkt beide partijen en is tevens een katalysator voor de ontwikkeling van beide bedrijven.”

 

Golf Management Group

GMG is actief in ontwikkeling en exploitatie van golfbanen. De huidige golfbanen van GMG in Nederland zijn Golfbaan Spaarnwoude, Golfbaan Naarderbos, Welschap, Maastricht International Golf en Golf Centrum Rotterdam. Op deze golfbanen is een golfshop aanwezig. GMG heeft haar hoofdkantoor in Naarden.

 

Jumbo Golfwereld

Jumbo Golfwereld is één van de grootste golf retailers in Nederland met vestigingen in Bunnik, Rotterdam, Heerlen, Veghel en een webshop. Jumbo Golfwereld heeft een franchiseconcept ontwikkeld waarbij een retailer bij Jumbo golfwereld inkoopt en Jumbo Golfwereld de retailer ondersteunt in de assortimentskeuze en het verkoopbeleid. Jumbo Golfwereld heeft haar hoofdkantoor in Veghel. Hier vindt de distributie, logistiek en het volledige backoffice plaats.