TOP

Global Denim Awards-verkiezing wordt uitgesteld

Een nieuwe editie van de Global Denim Awards wordt uitgesteld. Het Amsterdamse evenement dat internationaal denimontwerpers steunt, zoekt een nieuwe hoofdsponsor.

Mede-initiatiefnemer Mariëtte Hoitink van modebemiddelingsbureau HTNK bevestigt dat de Global Denim Awards worden uitgesteld. De organisatie – waarin ook de internationale denimsourcingbeurs Kingpins – is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Voorheen was E3 Cotton de belangrijkste financier van de ontwerpwedstrijd. De reden van het terugtrekken van de sponsor is niet bekend.  

Capsulecollectie

De uitreiking van de Global Denim Awards vindt sinds 2014 jaarlijks in oktober plaats. Voorafgaand aan de verkiezing werkten getalenteerde denimdesigners met verschillende gespecialiseerde producenten aan een gezamenlijke capsulecollectie. Het resultaat werd vervolgens tijdens de Global Denim Awards gepresenteerd tijdens een modeshow. De winnaar ontving een geldprijs van 10.000 euro en de collectie werd geëxposeerd tijdens de diverse Kingpins-beurzen.

Nederlandse ontwerpers

Nederlandse ontwerpers vielen enkele keren in de prijzen tijdens het evenement. In 2014 was Jonathan Christopher – die samenwerkte met het Italiaans ITV Denim – de eerste winnaar. Vorig jaar kreeg Anbasja Blanken, eveneens gekoppeld aan ITV Denim, de award voor een verfijnde denimcollectie. 

global denim awards 2016

Anbasja Blanken won in 2016 de Global Denim Awards.