TOP

Girls Love Eco: nieuwe webshop voor duurzame fashion

Joline van den Berg en Nynke Plantinga lanceerden afgelopen maand hun ecologische webshop Girls Love Eco met een mix van duurzame én hippe eco-modemusthaves.

Girls Love Eco wil laten zien dat eco niet alternatief maar juist trendy is. Het geitenwollensokken imago is vervangen door een milieubewust én luxueus concept. Mede-oprichtster Nynke Plantinga: “Ik wilde net als in de keuze voor mijn voedsel overwogen keuzes maken in het kiezen van kleding. Ik kwam er tijdens mijn zoektocht echter achter dat dit nog best lastig was. Natuurlijk kwam ik ook hele mooie merken tegen die prachtige en hippe producten maakten waarbij geen concessies waren gedaan in stijl. Het leek mij ideaal om het voor anderen makkelijker te maken en deze merken in één webshop te verkopen.”

Joline van den Berg en Nynke Plantinga van Girls Love Eco zijn dagelijks op zoek naar kleinere merken die hun producten op ambachtelijk of duurzame manier produceren. De merken die er verkocht worden zijn Bufandy, Granny’s Finest, Harry, OMyBag, People Tree, MyStories, Studio Jux, Sukha, Warmbat, Wunderwerk en Yellow108. Daarbij laten ze de consument kennis maken met de achtergrond van de producten. “Onze producten worden niet alleen op duurzame wijze geproduceerd, maar ook onze verpakkingsmaterialen, keuzes in verzending en strategie zijn gebaseerd op het duurzaamheidsprincipe”, zegt Joline van den Berg. “We willen zo min mogelijk schade aanrichten aan het milieu. Tegenwoordig is het niet altijd even makkelijk om in al je keuzes een verantwoorde beslissing te nemen. Daarom hoeft het niet zo te zijn dat je in al je keuzes een verantwoorde beslissing moet nemen. We juichen we het juist toe als mensen af en toe een bewuste keuze maken en een mooi artikel bij ons kopen, en deze combineren met een ander niet ecologisch product van een andere modeketen.”