TOP

Giles Deacon moet Emanuel Ungaro redden

Giles Deacon is de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis Ungaro. Deacon neemt het stokje over van de Spaandse modeontwerper Estrella Archs.

Deacon, eigenaar van het label ‘Giles‘ en ‘British Fashion Designer of the Year’ in 2006 , moet het modehuis weer op het rechte spoor zien te krijgen. Ungaro kampt al een aantal maanden met tegenvallende verkoopcijfers sinds oprichter Emanuel Ungaro in 2004 met pensioen ging.

Lindsay Lohan
Het laatste half jaar was het onrustig in het Franse modehuis. Het contract van Lindsay Lohan als artistieke adviseur werd dit jaar beëindigd. Ze ontwierp enkele collecties voor Ungaro, maar aan de nieuwste collectie had Lohan niet meegewerkt. Vorig jaar werd de modecollectie van Lohan tijdens de Fashion Week in Parijs tot op het bot afgekraakt. Zelfs Ungaro noemde de collectie een ramp. 

Hoofdontwerper Estrella Archs hield het ook voor gezien en stapte in april van dit jaar op.

Positief
Deacon wil alles wat er in het bedrijf is gebeurd achter zich laten. Hij heeft er zelf het volste vertrouwen in en is ervan overtuigd dat het modehuis onder zijn leiding weer een positief tijdperk tegemoet gaat.”Ik heb behoorlijk wat ervaring in de mode-industrie. Ik zeg niet dat ik overal een antwoord op heb, maar ik hoop dat ik met mijn ervaring kan helpen”, aldus Deacon in de Britse Vogue.

Collectie
De Britse ontwerper zal zijn nieuwe collectie in oktober in Parijs laten zien. Hij lichtte in de Vogue al een tipje van de sluier op over zijn Ungaro-vrouw. Ze is sexy, Frans, stijlvol en een beetje brutaal en speels. Volgens Deacon de dingen die de Parijse vrouw kenmerken. Hij werkt met kant, een heel nieuw kleurenpalet, verrassende vormen en verschillende prints.