TOP

Gfk: winkelen op zondag steeds populairder

Uit onderzoek van Gfk blijkt dat het aantal aankopen van kleding en schoenen op zondag in vier jaar tijd met 16 procent is gestegen.

Winkelen op zondag is steeds meer in trek: het aantal aankopen van kleding en schoenen op zondag is van 2010 tot 2014 gestegen met 16 procent. Van alle aankopen werd 6 procent op zondag gedaan; in 2010 was dit nog 4 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Gfk naar het koopgedrag van 12.500 Nederlanders op het gebied van kleding en schoenen.

Zaterdag blijft de meest populaire dag om te winkelen: 23 procent van de ondervraagden winkelen op deze dag. Zaterdag is echter niet de dag waarop mensen daadwerkelijk de meeste aankopen doen: ten opzichte van vier jaar geleden kopen mensen 26 procent minder.

Online aankopen

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds minder consumenten kleding en schoenen kopen in een fysieke winkel: in vergelijking met 2010 werd er 26 procent minder gekocht. Gfk ziet dan ook een verdubbeling van het aantal aankopen dat online wordt gedaan. In 2010 kocht 6 procent wel eens iets in een webshop, in 2014 was dit aantal verdubbeld naar 12 procent.