TOP

GFK: kledinguitgaven mannenmode januari -5%

De kledinguitgaven in Nederland zijn in januari met 3% gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2011. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau GfK Panel Services. De bestedingen aan mannenmode daalde met 5%.

De daling in het mannenmodesegment wordt veroorzaakt door een afname van het aantal gekochte stuks. Ook de bestedingen aan vrouwenmode daalde in januari met 7procent. In totaal daalde de bestedingen bij zelfstandige modezaken volgens GfK Panel Services met 6% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-8%). Het gemiddeld besteed bedrag is licht gestegen.

Overige aankoopkanalen

Bij de overige aankoopkanalen zijn de bestedingen licht gedaald (-2%). En ook deze daling wordt veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks (-5%), want het gemiddeld besteed bedrag is gestegen.

Kwartaalcijfers

In de periode november 2011 t/m januari 2012 zijn de uitgaven aan kleding met 5% gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, veroorzaakt door een daling van het aantal gekochte stuks bij een hoger gemiddeld besteed bedrag.