TOP

GfK: bestedingen sportkleding stabiel in december 2012

Na een zeer slechte maand november zijn de bestedingen aan sportkleding in december stabiel gebleven ten opzichte van december 2011 (-1%). Dat blijkt uit de cijfers van GfK Panel Services. Het aantal gekochte stuks is gedaald (-9%), terwijl het gemiddeld besteed bedrag gestegen is.

De bestedingen aan sportkleding in Nederland zijn volgens GfK Panel Services in het laatste kwartaal van 2012 (oktober t/m december) gedaald (-4%) ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze daling wordt veroorzaakt door een lichte daling van het gemiddeld besteed bedrag, want het aantal gekochte stuks is stabiel. De bestedingsdaling in het laatste kwartaal komt vooral door de slechte maand november, toen de bestedingen aan sportkleding met 15% daalden.

Vrouwensportkleding

De bestedingen aan vrouwensportkleding zijn in de periode oktober t/m december 2012 stabiel gebleven (+1%). Het aantal gekochte stuks is licht gestegen, terwijl het gemiddeld besteed bedrag per artikel stabiel is.

Mannensportkleding

De bestedingen aan mannensportkleding zijn in het laatste kwartaal van 2012 als enige segment gedaald (-10%). Deze daling wordt veroorzaakt door een combinatie van een daling van het aantal gekochte stuks en een daling van het gemiddeld besteed bedrag.

Kindersportkleding

De bestedingen in het segment kindersportkleding zijn in het kwartaal oktober t/m december 2012 gestegen (+9%). Deze stijging is te danken aan een combinatie van een stijging van het aantal gekochte stuks en een stijging van het gemiddeld besteed bedrag.

Jaarcijfers

De bestedingen aan sportkleding in het hele jaar 2012 zijn met 3% gedaald ten opzichte van 2011. Het aantal gekochte stuks daalde met 6%, het gemiddeld besteed bedrag is gestegen. Op vrouwensportkleding werd het meest bezuinigd (-5%). Aan mannensportkleding werd 2% minder uitgegeven; de bestedingen aan kindersportkleding stegen 1%.