TOP

GfK: bestedingen sportkleding -14% in maart 2013

De bestedingen aan sportkleding in Nederland zijn in maart 2013 met 14% gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Dit komt vooral door een flinke daling van het aantal gekochte stuks (-11%). Het gemiddeld besteed bedrag is eveneens gedaald.

Dat blijkt uit de cijfers van GfK Panel Services. Vooral door de slechte maanden februari en maart zijn de bestedingen aan sportkleding in Nederland het eerste kwartaal van 2013 sterk gedaald (-16%) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. Deze daling wordt veroorzaakt door een forse daling van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag is stabiel.

Vrouwensportkleding

De bestedingen aan vrouwensportkleding zijn in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van de rest van de markt het minst gedaald (-6%). Deze daling wordt geheel veroorzaakt door een sterke daling van het aantal gekochte stuks. Het gemiddeld besteed bedrag is gestegen. 

Mannensportkleding

De bestedingen aan mannensportkleding zijn in dit kwartaal sterk gedaald (-20%), veroorzaakt door een combinatie van een sterke daling van het gemiddeld besteed bedrag per mannensportkleding artikel en een daling van het aantal gekochte stuks.

Kindersportkleding

De bestedingen in het segment kindersportkleding zijn in het eerste kwartaal het sterkst gedaald (met maar liefst 36%). Deze daling wordt veroorzaakt door een enorme daling van het aantal gekochte stuks, maar ook het gemiddeld besteed bedrag is gedaald.