TOP

GfK: bestedingen daalden in mei

De maand mei was een slechte maand voor veel verkopers van sportkleding. De bestedingen in Nederland zijn met acht procent gedaald ten opzichte van mei 2009. Het aantal gekochte stuks is gedaald (-13 procent), terwijl het gemiddeld besteed bedrag aan sportkleding is gestegen.

De cijfers over de maand mei passen in  het beeld van het afgelopen kwartaal. In de periode maart tot en met mei 2010 daalden de bestedingen met 7 procent ten opzichte van dit kwartaal in 2009.

 

Opvallend is dat er grote verschillen zijn als de groep consumenten wordt opgesplitst in mannen, vrouwen en kinderen. De bestedingen aan vrouwensportkleding zijn gestegen (+6 procent). Dit wordt veroorzaakt door een stijging van het gemiddeld besteed bedrag per artikel. Het aantal gekochte stuks is stabiel gebleven.

 

In het segment mannensportkleding zijn de bestedingen gedaald (-19 procent). Het aantal gekochte stuks is gedaald, maar het gemiddeld besteed bedrag is stabiel gebleven. Ook aan kindersportkleding werd minder uitgegeven (-9 procent). Een daling van het aantal gekochte stuks is hiervan de oorzaak. Het gemiddeld besteed bedrag per artikel voor kinderen is licht gestegen.