TOP

GfK: aantal tabletbezitters groeit niet meer

Het aantal tabletbezitters in ons land is al enige tijd stabiel. Toch wordt verwacht dat de helft van alle online aankopen in 2018 mobiel zal worden aangeschaft.

Na de forse groei van de laatste jaren, stabiliseert het aantal tabletbezitters in ons land. GfK verwacht dat de markt verzadigd is en het aantal tablets niet veel verder zal groeien. Totaal bezitten 7,4 miljoen mensen in ons land nu een tablet. Onder ouderen (65 jaar en ouder) neemt het tabletbezit nog wel toe. Meer dan de helft van de 65-plussers bezit nu al een tablet.

Smartphones

Ook het aantal smartphone-bezitters in Nederland is stabiel ten opzichte van eind 2013. Ruim negen miljoen Nederlanders bezitten op dit moment een smartphone. Hierin lopen we voor op onze zuiderburen.

M-commerce

Voorspeld wordt dat over een paar jaar de helft van de online aankopen via mobile devices zullen worden aangeschaft. Dit kan een smartphone of tablet zijn, maar ook een iWatch, Google Glass, of wat er tegen die tijd dan ook op de markt is. Vente-Exclusive.com verwacht zelfs binnen een jaar al de helft van de producten mobiel te verkopen. Volgens de webshop gebruikt de consument de devices voor verschillende doeleinden en op verschillende momenten.

Social media

Ook het aantal bezoeken en posts op de traditionele social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) is gestabiliseerd. Instagram en SnapChat winnen – vooral onder jongeren – nog aan populariteit. Circa 12 procent van de Nederlanders heeft een actief Instagram-account. SnapChat wordt door 6 procent van de Nederlanders gebruikt. Onder 13- tot 17-jarigen is dit zelfs 44 respectievelijk 43 procent. Ter vergelijking: 87 procent  van de jongeren heeft een Facebook-account.

Lees ook: wifi in de winkel nog geen must