TOP

Gezien tijdens Salon International de la Lingerie en Who’s Next

Internationale Lingerie- en Loungeriecollecties, stoffenbeurs, (jonge) vrouwenmode en sieraden, alles bij elkaar in groot beurscomplex.

Afgelopen weekend werd in Parijs de grote Salon International de la Lingerie gehouden (collecties herfst/winter 2010/11), in nauwe samenwerking met de stoffenbeurs voor deze branche, de Interfilière, waar de nieuwste kleuren en stoftrendrichtingen (zomer 2011) al te vinden waren en je kijk kreeg op hightech en bio-duurzame stofontwikkelingen.

Een ware bodyfashionista kon er niet omheen dat zich op hetzelfde beurscomplex de Prêt-à-Porter-hallen, de jonge Who’s Next-hal en de bijzondere accessoire- en sieradenhallen bevinden.

Babydoll cocktailjurkjes

Gezien bij Who’s next: hoe lingerieitems hoogtrendy mee-geïntegreerd zijn in de ‘bovenmode’. Nog steeds korsetjes en lingeriejurkjes en tuniekjes, nu ook middenrifstukken, beha’s en bijzondere legwear!

En heel hot voor een jonge doelgroep (en passend bij het trendthema Sweet Doll in Textilia nummer 5!): korte cocktailjurkjes in babydollvorm of empirelijn met volumineuze, wijde  rokjes, vaak vanaf borsthoogte, in lagen tutu over elkaar, uitbundige roezen of vouwsels. Zeer chic gestyled, met nepsieraden, grote strikken en ‘luxe’ uitgesneden kant e.d. Jonge dametjes als grote, luxe bonbons in mooie verpakking! In de modeshow, waarin jongens op motoren, werden deze jurkjes met vrolijk gekleurde legwear en sportschoenen en een snufje fifties gebracht . (http://www.uniquecollectionsltd.com/)