TOP

Gespot op Modefabriek: Iuno

Tussen al het geweld van de stands op Modefabriek, viel één collectie op door de prachtige materialen en warme kleuren. Iuno is een nieuw merk op de vrouwenmodemarkt en schiet met deze eerste collectie gelijk raak.

‘Effortless elegance’, moeiteloze elegantie is het uitgangspunt van de allereerste collectie van Iuno. Volgens ontwerpster Karen Kämena is er vaak een te sterk contrast tussen draagcomfort en uitstraling. Iuno introduceert een compacte collectie knitwear en jersey die ongedwongen en comfortabel voelt met superzachte luxe breisels en ook vrouwelijk, stijlvol en sexy is.

Voor dit seizoen bestaat de collectie uit enkele basisstukken (hemden, shirts en leggings) van ragfijn katoen/cashmier. De belijningen zijn veelal uitgesproken volumineus, maar zijn er door eenvoudige ingrepen als ceintuurs en rimpelingen van de stof gemakkelijk speelse accenten of tailleringen aan te brengen. In diverse shirts, vesten en jurken speelt deze combinatie van ruimvallend en strak zich in één item af. Truien met een grote col en slanke mouwen,  jurken met een bloezend bovenstuk en een aansluitende rok en blouses met vleermuismouwen.

De donkere, maar levendige tinten van het Noorderlicht zijn vertaald naar nieuwe neutralen als steel gray, titanium, midnight, cranberry, prune, lead green, taupe, oyster, grey mèl en ecru.