TOP

Gerucht: vrouwenmodebeurs Pitti W verdwijnt

Vrouwenmodebeurs Pitti W verdwijnt misschien. Deze geruchten gaan in de Italiaanse media nadat in het speciale gastenprogramma niet meer gerefereerd wordt aan Pitti W.

Er gaan geruchten dat de Italiaanse vrouwenmodebeurs Pitti W verdwijnt. Nadat er in het speciale gastenprogramma van mannenmodebeurs Pitti Uomo niet meer gerefereerd werd naar Pitti W gaan deze geruchten in de Italiaanse media. De beurzen vinden plaats van 16 – 19 juni in Florence.

De organisatoren van Pitti Uomo hebben laten weten dat “er in veranderingen zullen zijn op het evenement, inclusief de reorganisatie van de segmenten op de beurs.” Dit zou erop kunnen slaan dat op de Pitti Uomo ook vrouwencollecties komen. Vorig jaar juni deed Pinko dit namelijk ook al: het vrouwenmodemerk nam deel aan de beurs met een nieuwe schoenenlijn.

Pitti W werd in januari 2008 gelanceerd als een kleine vrouwenmodebeurs voor pre-collecties tijdens de grote mannenmodebeurs Pitti Uomo. De beurs zou echter nooit echt een succes zijn geweest. Oorzaken hiervan zijn het slechte interieur en het kleine aantal exposanten. Ook zou de beurs veel concurrentie hebben van andere grote vrouwenmodebeurzen als ‘Super’, de vrouwenmodebeurs van Milaan.