TOP

Geox introduceert schoenenlijn met sportief tintje

Mode inspireert sport en vice versa zo bleek op de Micam schoenenbeurs in Milaan. Het Italiaanse merk Geox lanceerde hier haar nieuwe capsule footwear collectie in samenwerking met schoenenontwerper Patrick Cox. Zijn inspiratiebron? Actieve sportkleding.

De debuut collectie van Geox en Patrick Cox omvat 18 stijlen voor mannen en 20 voor vrouwen die de versmelting van actieve sportkleding en ‘city chic’ illustreren. De ontwerpen bevatten klassieke wing tip mocassin en derby schoenen, maar met lichtgewicht, flexibele Geox ademende zolen of de combinatie van een traditioneel buisvormige loafer met een tenniszool.

Must haves
Ontwerper Patrick Cox werd wereldwijd bekend na de lancering van zijn ‘Wannabe loafer’. Hij combineert traditioneel met avant-garde en creëert zo modebewuste ‘must haves’ schoenen. “Ik wil producten creëren die casual van geest zijn en in Londen’s coole urban vibe building weerspiegelen”, aldus de Britse schoenenontwerper over zijn lente/zomer 2012 capsule collectie voor Geox.

Europese markt
De schoenen zijn vervaardigd van zacht leer en in een uitgebreid assortiment kleuren verkrijgbaar. Begin 2012 zal deze nieuwe collectie worden verspreid in de belangrijkste Europese markten.