TOP

Genomineerden Global Denim Awards 2015 bekend

De acht nominaties voor de tweede editie van de Global Denim Awards 2015 zijn bekend. Nederland wordt vertegenwoordigd met maar liefst vier ontwerpers. Op donderdag 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

De Nederlandse genomineerden voor de Global Denim Awards 2015 zijn Maison the Faux, Alexandra Frida, John-Randy Anthony en het ontwerpersduo Thrinhbecx (de laatste twee zijn net afgestudeerd aan respectievelijk de Jean School Amsterdam en Artez in Arnhem). Andere geselecteerden zijn: Michael Seiter uit Zwitserland, Studiopretzel uit Italië, Gülçin Çengel uit Turkije en Sartoria Diletto uit Duitsland.

Capsulecollectie

De ontwerpers produceren in samenwerking met diverse denimfabrikanten een compacte capsulecollectie. Tijdens de awardshow op donderdag 29 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnende ontwerper ontvangt een geldprijs van 10.000 euro en de collectie wordt gepresenteerd tijdens de vakbeurs Kingpins in Amsterdam, New York en Hong Kong en tijdens de Amsterdam Denim Days in april 2016. Daarnaast krijgt de denimweverij met de meest innovatieve denimstof een eervolle vermelding.

Jury

De jury bestaat dit keer uit ‘de godfather van de jeans’ Adriano Goldschmied, oprichter van onder meer Diesel, Replay en Goldsign, Amy Leverton, jeansconsultant en auteur van het boek Denim Dudes, Menno van Meurs, mede-oprichter van de Amsterdamse jeanswinkel Tenue de Nîmes en Pierre Morisset, hoofd designer bij G-Star Raw en uitvinder van het iconische model, de Elwood.

Initiatief

Global Denim Awards is een initiatief van HTNK Fashion recruitment & consultancy, House of Denim en de Kingpins Show en wordt mede mogelijk gemaakt door e3. De eerste editie, in 2014, werd gewonnen door de Nederlandse ontwerper Jonathan Christopher, die afgelopen juli nog een prijs won: de European Woolmark Prize