TOP

Genomineerden Dutch Retail Experience Award 2014 bekend

De nominaties voor de Dutch Retail Experience Award van 2014 zijn bekendgemaakt. Goodbrandz maakt de winnaar bekend tijdens de Modefabriek op 13 juli.

Wie wint 13 juli 2014 de Dutch Retail Experience Award 2014? Distributeur Goodbrandz zal tijdens de Modefabriek de winnaar bekend maken. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De award werd in 2012 in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

Retail Experience
Het belang van aantrekkelijke winkels met een authentiek en gevarieerd aanbod neemt toe. Bij consumenten draait het namelijk niet langer om winkelen in de betekenis van ‘fysiek ergens heen gaan om aankopen te doen’, maar om de entertainment. Consumenten op de juiste manier benaderen, met het juiste aanbod van merken, voortdurend blijven communiceren met de klanten, is de succesformule van de toekomst. Winkels die extra aandacht hebben voor bijzonder personeel, narrowcasting, een authentiek assortiment, service, een origineel interieur en speciale evenementen, zullen in de toekomst het retaillandschap bepalen, aldus Cécile Scheele, eigenaresse van Goodbrandz.

De genomineerden – gesorteerd naar stad – zijn:

Amsterdam: Cotton Cake, Rick Moorman, Anna + Nina, Maison NL, Hartje Oost, Urban Outfitters
Apeldoorn: Passtore
Arnhem: Jones, Humanoid
Bergen: Huis van Bergen
Bolsward: Wolke Mode
Borne: Leurink Mode
Delft: Style Kitchen
Den Bosch: Oh
Den Haag: Sketch
Den Helder: Diverso
Deurne: Ruys
Doesburg: Only for men
Doetichem: Mooi ben jij
Eindhoven: You are here, Out of the Blue
Emmen: Trud
Geertruidenberg: To Daze
Gorichem: Van Zuilen
Gorredijk: Rinsma
Haarlem: Portrait
Haren: Het Magazijn
Heerlen: Fier
Hoogeveen: Mrs Jones
Hoogland: BOB
Maastricht: Stijl, Le Marais
Nijmegen: Mood
Oosterbeek: Buyten
Rotterdam: Groos
Santpoort: Hop & Co
Sevenum: Jansen Noy
Sittard: Fee,
Utrecht: Daen’s
Vinkeveen: Lutz
Waalwijk: Van Dijk
Zaltbommel: Vandaan

Online Experience Award
Dit jaar zal voor de eerste keer de Online Experience Award. Nederland kent inmiddels al meer dan 70.000 webwinkels binnen uitlopende branches. Iedere shop creëert een eigen experience door bijvoorbeeld social media, gepersonaliseerde mailings en synergie tussen fysiek en online benadering.

De genomineerden zijn:

9straatjes.nl
Bylotte
Little Soho
Pick and Spend
Cloakroom
The Goods
The Next Closet.com
Winkelstraat.nl

Juryprijs en publieksprijs
Een deskundige, onafhankelijke jury bepaalt de winnaar. De jury bestaat dit jaar uit: Harry Bijl (innovatie en inspiratiespecialist bij de brancheorganisatie InRetail),  Gea Eleveld (eigenaresse van Fashion-Up! en oprichter van online platform Fashion055) en Ingrid Ploegmakers (Manager Marketing, Retail en Communicatie bij WPM. WPM ontwikkelt duurzame winkelgebieden). Naast de onafhankelijke vakjury kunnen klanten hun favoriete winkel nomineren via het online stemformulier. Stemmen kan tot 1 juli.

You Are Here uit Eindhoven won vorig jaar de landelijke retailprijs. Bekijk ook deze vijf inspirerende conceptstores.