TOP

Gemixte openingssoiree Amsterdam Fashion Week

Woensdagavond is in de Westergasfabriek de Amsterdam International Fashion Week officieel ingeleid met een openingssoiree waar jonge ontwerpers als Kim Bakker, Elsien Gringhuis, Eva van Overbeeke en Delia Drel hun collectie showden.

Tijdens de openingssoiree maakte Elsien Gringhuis haar debuut met Focus. Mexx liet de najaarscollectie remixen door het duo EnD by Eva and Delia en mannenmodeontwerpster Kim Bakker showde als enige een herencollectie.

Kim Bakker
Mannenmodeontwerpster Kim Bakker beet het spits af met haar ‘Inventorum Natura’-collectie, geïnspireerd op vleesetende planten. “Ik heb echt een liefde voor die planten,” vertelt de ontwerpster. ” Na een inleidend filmpje werd de zaal donker en liepen de eerste modellen, gehuld in transparante lappen stof, met ledlampjes aan hun vingertoppen de catwalk op. Zodra de modellen zich hadden ontdaan van de lappen kon de show beginnen. De collectie bestond uit verschillende grijstinten en mauve als basis met een lichte bloedrode kleur als opvallend accent. Broeken, jasjes en tops waren allemaal uitgevoerd in lichte, soepel vallende stoffen. De collectie bevatte zowel spijkerbroeken als nette pakken en was voor een herencollectie erg vrouwelijk door de stoffen: opengewerkte breisels, doorschijnende items en shirts van stoffen die afwisselend open en gesloten zijn. Maar ook accessoires als brede tailleriemen en leggings met een bloemenmotief op transparante ondergrond gaven de collectie een extra vrouwelijke touch.

Bekijk hier de show van Kim Bakker

Elsien Gringhuis

Elsien Gringhuis gaf gisteravond haar eerste zelfstandige show met als thema ‘Focus’. “In de stress en chaos van alledag ben ik op zoek gegaan naar de focus in mezelf,” vertelt de ontwerpster. “Die lag echt op vorm en contructie. Het totaalbeeld is uiteindelijk vrij stug, met harde zijde en stoffen die ik zelf heb gecoat.” Dat is dan ook terug te zien in de collectie die weinig kleur bevat op een aantal pasteltinten na. De ontwerpen waren hoekig, maar elegant van vorm en het geheel deed futuristisch aan door de chique, glanzende stoffen.

Bekijk hier de show van Elsien Gringhuis

Mexx by EnD

Ontwerpersduo EnD mocht zich uitleven op een stapel overgebleven kleding uit de najaarscollectie 2009 van Mexx. Zij remixten de kleding in de stijl van hun eigen label: een mix van streetwear en chique, wat resulteerde in veel jersey met de clown als muze. De jurkjes, jumpsuits en truien waren opgebouwd uit een mozaïek van stoffen en wanneer je beter keek zag je steeds weer het gezicht van een clown terug in de ontwerpen. De modellen paradeerden dan ook met geschminkte gezichten over de catwalk. Qua kleur had het duo zich ingehouden, de collectie bevatte vooral veel zwart, wit, grijs en paars. Het duo vond de mannencollectie van Mexx interessanter dan de vrouwencollectie, ze zijn dan ook aan de slag gegaan met wollen truien met ruitenprint.

Bekijk hier de show van Mexx by EnD