TOP

Geen wintereditie Antwerpse modebeurs Gallery2020

De Belgische modebeurs Gallery2020 gaat dit winterseizoen niet door. Het Antwerpse beurzencomplex Antwerp Expo bevestigt het nieuws.

Op het hoofdkantoor Gallery2020 geeft al dagenlang niemand gehoor. Een medewerker van de beurshallen Antwerp Expo meldt uiteindelijk aan Textilia dat er geen datum gepland is voor een wintereditie. Dat betekent dat Gallery2020 dit winterseizoen niet zal plaatsvinden. De precieze reden is onduidelijk, maar het zal te maken hebben een achterblijvend exposantenaantal.

Over Gallery
Gallery2020 vond vorig jaar februari voor het eerst plaats in Antwerp Expo met high end merken als See by Chloé en Designers Remix Collection, Converse, Levi’s Made & Crafted, 2821 by Sienna Miller, Moschino en M by Michael Kors. De beurs wilde naar eigen zeggen een ‘ervaring’ bieden en een omgeving zijn waarin ‘mode en cultuur in elkaar overlopen’. Globalisering en nieuwe media stonden centraal bij Gallery2020, net zoals muziek en technologie. De beurs werd zowel bij het Belgische als Nederlandse publiek goed ontvangen.

A Fair
Voorheen werd in Antwerpen de beurs A Fair georganiseerd. Op 2 juli 2009 werd echter bekend dat deze beurs failliet was en iets later maakte de beurs bekend geen doorstart te maken. Sindsdien had modestad Antwerpen geen beurs meer. Gallery2020 had daar verandering in moeten brengen.