TOP

Geen subsidie voor FashionWeek Amsterdam

De FashionWeek Amsterdam krijgt geen financiële steun vanuit de gemeente Amsterdam.

De FashionWeek Amsterdam wilde graag 75.000 euro van de gemeente Amsterdam maar krijgt helaas niks. De FashionWeek voldoet niet aan alle criteria die gesteld worden voor een subsidie.

Vooralsnog is niet duidelijk wat het lot wordt van de FashionWeek Amsterdam. Het pr-bureau Salon Waldorf van organisator Bart Maussen laat aan Textilia weten: “Volgende week komt er een persverklaring. Tot die tijd wil Maussen nog niets loslaten.”

Verhuizen

De eerstvolgende editie van de FashionWeek zal nog in Amsterdam plaatsvinden, dat liet de directie weten tijdens de aftrap het Downtown-programma van de modeweek. Wellicht is de komende editie de laatste FashionWeek voor Amsterdam. Organisator Bart Maussen sprak voor de beslissing van de gemeente Amsterdam nog met Textilia. Toen was hij nog hoopvol: “Amsterdam heeft vooralsnog de grootste voorkeur.”

Rotterdam

De Rotterdamse wethouder cultuur en evenementen Adriaan Visser liet begin januari aan Metro weten dat de gemeente Rotterdam graag de Fashionweek wilde overnemen: “Wij staan er zeker voor open, het zou een goede kans zijn voor de stad. We zijn nog niet benaderd door de directie, maar ze zijn zeker welkom voor een goed gesprek.”, zei Visser.