TOP

GDS en Global Shoes trekken 29.500 bezoekers

GDS en Global Shoes die van 12 tot en met 14 maart in Düsseldorf plaatsvonden, hebben deze keer zo'n 29.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er 500 minder dan tijdens de maart-editie in 2009.

In totaal toonden 1120 exposanten (760 op de GDS en 360 op Global Shoes) uit veertig landen hun nieuwste schoenen- en tassencollecties voor herfst/winter 2010/2011.

De meeste exposanten waren over de belangstelling van Nederlandse inkopers op vrijdag redelijk tevreden en schreven heel wat orders. Sommigen konden ook een aantal nieuwe klanten noteren. Zelfs op de altijd zo rustige zaterdag was een enkeling de hele dag druk met klanten.

Prijs
Volgens verschillende leveranciers speelt dit seizoen tijdens de inkoop vooral de prijs een belangrijke rol. Veel winkeliers kopen vooral de meest voordelige en commerciële modellen in.

Eén op de twee bezoekers van de GDS/ Global Shoes kwam uit het buitenland. De top 5 bestaat na Duitsland uit de Benelux, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en Oostenrijk. Volgens de beursorganisatie was driekwart van alle bezoekers inkoper. Van de beursbezoekers was 94 procent zeer tevreden.

Een groot aantal Schoenvisie-lezers maakten gebruik van de gratis GDS-toegangsvoucher. Ook voor de speciale Schoenvisie-trendpresentaties door Nicoline van Enter was, met name op vrijdag, veel belangstelling.    

Wijziging beursdagen in 2011
Door de tegenvallende bezoekersaantallen op zaterdag en zondag heeft de beursorganisatie besloten de beursdagen aan te passen. Directeur Kirstin Deutelmoser: “Wij weten zeker dat GDS en Global Shoes voor detaillisten daardoor nog aantrekkelijker zal worden. Door deze aanpassing hebben we geen beurs meer op zaterdag, want dat is voor winkeliers een drukke verkoopdag. Nu hoeft de zelfstandige detaillist niet meer tussen beursbezoek en verkoop te kiezen. Ze kunnen beide doen. De september-editie zal dit jaar nog wel van vrijdag tot en met zondag plaatsvinden.”  

De volgende editie van GDS en Global Shoes is van vrijdag 10 september tot en met zondag 12 september 2010. In 2011 zijn deze schoenenbeurzen van  woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart en van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 september.