TOP

Gaultier gaat met pensioen, wijkwinkelcentra doen het goed en Distrikt Nørrebro opent nieuwe winkel

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft aangekondigd dat hij met pensioen gaat. Verder: in februari opent Distrikt Nørrebro een nieuwe winkel in Utrecht, de Belgische modeketen E5 mode vertrekt uit Wallonië en volgens vastgoedadviseur Colliers gaat het goed met de wijkwinkelcentra.

Modeontwerper Jean-Paul Gaultier stopt ermee 

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier gaat met pensioen, meldt onder meer RTL Nieuws. De 67-jarige couturier organiseert woensdag zijn allerlaatste show voor zijn modehuis in Parijs, maakte hij vrijdag bekend op Twitter. “Deze show die mijn 50-jarig jubileum viert, zal ook mijn laatste zijn”, aldus de ontwerper. “Het wordt een mooi feestje met veel van mijn vrienden en we gaan veel plezier hebben tot heel, heel laat.” 

Foto: Bernard Boyé [CC BY-SA]

Distrikt Nørrebro opent winkel in Utrecht 

Op 20 februari opent Distrikt Nørrebro een nieuwe winkel in Hoog Catharijne, Utrecht. Het kledingmerk heeft tot nu toe drie winkels in Nederland. In 2020 komen daar maar liefst acht filialen bij, zo schrijft Indebuurt Utrecht. Het dochtermerk van The Sting opent de nieuwe zaak in de Zuidpassage. De andere steden die onder andere op de planning staan, zijn Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. 

E5 mode vertrekt uit Wallonië: 12 winkels dicht 

De Belgische kledingketen E5 mode, die onlangs werd overgenomen door Feniks, heeft bekendgemaakt dat ze zich volledig terugtrekt uit Wallonië. Dat schrijft RetailDetail. De twaalf Waalse winkels zullen op termijn allemaal de deuren sluiten. Volgens de keten is E5 mode met twaalf vestigingen in Wallonië te klein om er rendabel te zijn. Daarom zullen de winkels allemaal gesloten worden. Concreet zou dit vanaf april 2020 tot in 2021 gebeuren, afhankelijk van de huurcontracten van de betrokken winkels. 

‘Wijkwinkelcentra blijven goed presteren ondanks opkomst online shoppen’ 

Ondanks de opkomst van online winkelen gaat het goed met wijkwinkelcentra, schrijft vastgoedadviseur Colliers op 18 januari in een analyse over wijkwinkelcentra tussen 2004 en 2019. Dit meldt NU.nl. Meer dan 80 procent van de onderzochte centra trekt voldoende klandizie. Bij slechts 34 winkelcentra staan veel winkels langdurig leeg. Wijkwinkelcentra verschillen van gewone winkelstraten wat betreft het soort winkels dat je er treft. Waar je in een normale winkelstraat bijvoorbeeld meer kledingzaken treft, bestaan buurtwinkelcentra meer uit zaken die gericht zijn op lokale inwoners, zoals supermarkten, bakkerijen en kappers. Wijkwinkelcentra die voor een groot deel uit winkels met dagelijkse (vers)producten bestaan, blijken het succesvolst te zijn en kampen nauwelijks met leegstand, schrijft Colliers.  

Nieuwe logistieke dienstverlener en dc voor Patagonia 

Outdoormerk Patagonia heeft per april 2020 een nieuwe logistieke partner gevonden in Bleckmann. Patagonia zet in op verdere Europese groei met een nieuw distributiecentrum (dc) in Bergen op Zoom, dat een opslagcapaciteit van 22.000 vierkante meter heeft. De extra ruimte stelt Bleckmann in staat 50 nieuwe vacatures te creëren, meldt het label in een persbericht.