TOP

Gap moedigt personeel aan vakantie te nemen

De Amerikaanse kledingwinkel Gap heeft medewekers van het hoofdkantoor in San Francisco gevraagd deze week vakantiedagen op te nemen. De meerderheid van het personeel gaf gehoor aan het verzoek om vanaf woensdag tot en met vrijdag niet op het werk te verschijnen.

Bill Chandler, adjunct-directeur van de afdeling Corporate Communications bij Gap, maakte eerder bekend dat het om betaalde vakantiedagen gaat en dat deze strategie voor het kledingbedrijf financieel loont. In de financiële boeken neemt het aantal openstaande vakantiedagen af en dat drukt de uitgaven. Een andere gevolg is dat er tijdens vakanties een betere bezetting zal zijn. 

Volgens Chandler is het geheel vrijwillig en heeft het geen invloed op de klant, winkel of op welke wijze dan ook. “We kennen de hardwerkende mensen die wel een broodnodige pauze kunnen gebruiken.” Afgelopen week werd de mogelijkheid met de medewerkers besproken. “De teams waren erg enthousiast om even een kleine pauze te nemen”, aldus de adjunct-directeur.

De keten heeft al lang te kampen met een dalende omzet. Toch ziet het bedrijf groeimogelijkheden. Niet alleen op de Europese markt, maar ook in meer exotische landen als Mexico.